MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Faszerowane pieczarki na 5 łatwych sposobów. Smaczna i tania przekąska na imprezę karnawałową. Zrobisz je w kilka minut

Pieczarki faszerowane karmelizowaną cebulką

Składniki:
- pieczarki,
- dwie duże cebule,
- łyżka miodu,
- łyżka octu balsamicznego,
- sól, pieprz,
- masło.

Jak przygotować pieczarki faszerowane z karmelizowaną cebulą?
1. Cebulę pokroiłam w piórka, zeszkliłam na maśle.
2. Dodałam miód, ocet i smażyłam aż cebulka zrobiła się gęsta i rumiana. Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
3. Pieczarki podsmażyłam na maśle, nadziałam cebulką i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Zobacz również

Masz tę popularną przypadłość? Ze smartfonem nie musisz się już dłużej męczyć

Masz tę popularną przypadłość? Ze smartfonem nie musisz się już dłużej męczyć

Sopockie wspomnienie zmarłego dziś Jana A. P. Kaczmarka

Sopockie wspomnienie zmarłego dziś Jana A. P. Kaczmarka

Polecamy

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Masturbacja może zapobiec rakowi prostaty? Sprawdź, co mówi lekarz

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna