3 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Na bazie wcześniej przygotowanego jadłospisu, przygotuj...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/dc/5d/5da45f928f322_o_large.jpg)
fot. 123rf
12 praktycznych porad, jak nie marnować żywności!
Na zakupy tylko z listą
Na bazie wcześniej przygotowanego jadłospisu, przygotuj sobie konkretną i precyzyjną listę potrzebnych artykułów. Na liście warto wypisać rodzaje produktów wraz z potrzebną ilością np. jogurt naturalny 5 szt., kasza jęczmienna 400 g, ziemniaki 2 kg. Produkty dobrze jest pogrupować zgodnie z miejscem ich lokalizacji w sklepie. Obok kaszy na liście, warto umieścić inne produkty zbożowe, a przy nabiale również jaja, masło.
Dzięki temu poruszanie po sklepie będzie sprawniejsze, a zakupy szybsze. Pamiętaj, by przed przygotowaniem listy sprawdzić, które z potrzebnych składników masz już w domu. Kup tylko to, co masz zapisane na kartce.